Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Коротко про рішення НКЦПФР, що пройшли процедуру державної реєстрації


07.05.2012 10:38

До Вашого відома рішення НКЦПФР (Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку), що пройшли процедуру державної реєстрації в Міністерстві юстиції та набули чинності впродовж березня-квітня 2012 року.

Рішення від 06 березня 2012 року № 370 «Про затвердження Змін до Положення про порядок переведення випуску іменних акцій документарної форми існування у бездокументарну форму існування» (пройшло процедуру держреєстрації 29.03.2012)

Даним рішенням вносяться Зміни до Положення про порядок переведення випуску іменних акцій документарної форми існування у бездокументарну форму існування. Документ визначає процедуру встановлення дати припинення ведення реєстру уповноваженим органом або уповноваженою особою емітента, а також деталізує інформацію, яка повинна міститися в рішенні про дематеріалізацію та повідомленні про де матеріалізацію. Окрім того, регуляторний акт Комісії більш детально описує порядок дій емітента, зберігача та депозитарію у разі прийняття емітентом або зберігачем рішення про розірвання укладеного між ними договору про відкриття рахунків у цінних паперах власникам, зареєстрованим у реєстрі власників іменних цінних паперів на дату припинення ведення реєстру, а також у разі припинення таким зберігачем провадження на фондовому ринку професійної діяльності зберігача цінних паперів

 

***

 

Рішення від 06 березня 2012 року № 373 «Про внесення змін до Положення про порядок здійснення емісії облігацій підприємств та їх обігу 2012 року (щодо порядку визначення доходу за облігаціями)» (пройшло процедуру держреєстрації 26.03.2012)

 

Основні зміни, які вносяться даним рішенням, полягають в тому, що емітент може визначити розмір відсоткового доходу за облігаціями, щодо яких прийнято рішення про відкрите (публічне) розміщення, під час розміщення, у межах, визначених рішенням про відкрите (публічне) розміщення та проспектом емісії облігацій. Ця норма дозволить емітентам більш ефективно залучати ресурси, оперативно змінюючи умови у відповідності до ринкової кон'юнктури. Таким чином, завдяки даній новації, емітент отримує набагато більше гнучкості в залученні коштів.


***


Рішення від 27 березня 2012 року № 436 «Про затвердження Змін до Положення про розрахунково-клірингову діяльність за договорами щодо цінних паперів» (пройшло процедуру держреєстрації 12.04.2012).

 

Серед основних новацій документу – встановлення послідовності дій зберігача при проведенні ним облікових операцій за рахунками у цінних паперах їх власників у разі невиконання торговцем встановленого порядку надання інформації за укладеним договором щодо цінних паперів, які були зарезервовані з використанням транзитного рахунку. Крім того, даними змінами уточнюється порядок проведення зберігачем операцій на рахунках власників цінних паперів після проведення депозитарієм розрахунків з використанням механізму взаємозаліку зустрічних зобов’язань за укладеними на фондових біржах договорами щодо цінних паперів

 

***


Рішення від 06 березня 2012 № 371 «Про затвердження Порядку здійснення консолідації та дроблення акцій акціонерного товариства» (пройшло процедуру держреєстрації 23.03.2012).

 

***


Рішення від 26 січня 2012 року № 205 «Про затвердження Змін до Положення про порядок реєстрації випуску акцій корпоративного інвестиційного фонду» (пройшло процедуру держреєстрації 30.03.2012)


***


Рішення від 27 березня 2012 року № 437 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку щодо облігацій» (пройшло процедуру держреєстрації 12.04.2012).


***


Зміни до Положення про порядок випуску облігацій внутрішніх місцевих позик (зареєстровано 12 квітня 2012 року).


Теги: | дематеріалізація | емітенти цінних паперів | Рішення НКЦПФР | акціонерне товариство |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.