Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Мінфін пообіцяв не підвищувати ставки за ОВДП


15.06.2022 16:51

У Міністерстві фінансів повідомили, що не збираються підвищувати ставки дохідності за військовими облігаціями, адже їхня мета – підтримка країни.

Про це повідомив урядовий уповноважений з питань управління держборгом Юрій Буца, передає пресслужба Мінфіну.

«Історично не було будь-якої сильної кореляції між дохіднісю ОВДП та обліковою ставкою НБУ, крім найкоротшого кінця кривої дохідності, тому рішення про облікову ставку не має впливу на дохідність наших облігацій. Нашою ціллю є максимальна економія коштів державного бюджету, і ми не можемо дозволити собі збільшувати вартість обслуговування державного боргу і витрачати на це кошти, які необхідно потратити на фінансування армії. Ми збережемо криву дохідності на довоєнному рівні, а аукціон минулого вівторка показав, що попит залишається значним», – зазначив Буца.

Нагадаємо, минулого тижня Мінфін залучив від продажу військових ОВДП рекордно малу суму на тлі збільшенням Нацбанком облікової ставки до 25% та відмови відомством підвищувати ставки дохідності цінних паперів. Після таких рішень загальна кількість інвесторів у військові облігації серед громадян та бізнесу України почала збільшуватися менш активно.

 

Джерело: FinClub.net


Теги: | ОВДП | НБУ | ставка рефінансування |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.