Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Місія МВФ прибуде до Києва 21 травня


14.05.2019 10:28

Місія Міжнародного валютного фонду прибуде до України 21 травня і працюватиме упродовж двох тижнів.

Про це повідомив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності Михайло Довбенко на Погоджувальній раді парламенту, повідомляє Укрінформ.

"З наступного тижня, з 21 травня, до України приїжджає місія МВФ - працювати протягом 2-х тижнів", - повідомиввін.

У зв’язку з цим депутат наголосив на необхідності ухвалення законопроекту №2413-а, який передбачає ліквідацію Нацкомісії з регулювання фінпослуг та розділення її функцій між НБУ і Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку.

"У меморандумі про співпрацю, який підписаний із ними (МВФ - ред.), у нас зафіксовано, що законопроект №2413-а щодо консолідації функцій державного управління на фінансових ринках - він є як структурний маяк. Ми брали на себе зобов’язання розглянути його до 31 березня цього року. Так сталося, що ми не змогли, але вже на цей пленарний тиждень, у четвер, цей законопроект зафіксований - я бачив у прохідній частині", - зазначив Довбенко.

Нагадаємо, у грудні 2018 року Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила нову програму допомоги stand-byдля України. Ця програма, розрахована на 14 місяців, передбачає виділення трьох траншів. Два з них, на загальну суму 2,6 млрд дол. США, мають надійти в травні та листопаді 2019 року. Суми запланованих траншів для України цьогоріч однакові – по 1,3 млрд дол. США.

21 грудня 2018 року Україна отримала перший транш МВФ за новою програмою stand-by.

 

Джерело: Укрінформ


Теги: | МВФ | кредит |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.