Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Moody's оголосило дефолт Білорусі


15.07.2022 10:57

Міжнародне рейтингове агентство Moody's 14 липня заявило, що виплати за зовнішнім боргом Білорусі в місцевих рублях є дефолтом.

Про це йдеться у повідомленні агентства, передає FinClub.net.

Зазначимо, 29 червня Білорусь провела платіж за єврооблігаціями у національній валюті — білоруських рублях.

Після цього міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг Білорусі в іноземній валюті з рівня ССС до переддефолтного С, що означає початок дефолту або процесу, подібного до дефолту, або бездіяльність емітента.

Нині в обігу перебуває 5 випусків білоруських євробондів на загальну суму $3,25 млрд.

Востаннє Білорусь виходила на ринок єврооблігацій у червні 2020 року, коли розмістила 5-річні євробонди на $500 млн під 6,125% і 10-річні на $750 млн під 6,375%. Організаторами розміщення виступили Citi, Societe Generale, Raiffeisen Bank та "Ренесанс Капітал". У структурі інвесторської бази понад 50% припадало на резидентів США.

Нагадаємо, рейтингове агентство Moody’s повідомило про дефолт Росії через те, що інвестори не отримали виплати за двома випусками єврооблігацій на суму $100 млн.

 

Джерело: FinClub.net


Теги: | Moody's | дефолт | Білорусь |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.