Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Нацдепозитарій планує у 3,3 раза підвищити базову винагороду незалежним директорам


30.11.2020 18:09

Національний депозитарій України (НДУ, Київ) на позачергових зборах акціонерів 29 грудня цього року розгляне питання підвищення розміру базової винагороди членам наглядової ради - незалежним директорам зі 120 тис. грн до 400 тис. грн за фінансовий рік.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на сайт НДУ, планується також запровадити додаткову винагороду незалежним директорам за виконання ними повноважень голови наглядової ради або голів комітетів наглядової ради, а також компенсації у разі понесених ними витрат у будь-яких спорах або провадженнях в органах держвлади, пов'язаних із виконанням членом наглядової ради своїх зобов'язань.

Крім того, на затвердження зборів буде винесено нові редакції статуту НДУ, кодексу корпоративного управління та положення про правління.

Згідно з інформацією на сайті Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку України (НКЦПФР), вона ухвалила рішення про скликання позачергових зборів акціонерів НДУ 23 листопада.

Як повідомлялося, новий склад наглядової ради Нацдепозитарію було обрано під час позачергових зборів акціонерів 4 серпня цього року, оскільки кількість незалежних членів скоротилася нижче допустимого мінімуму через припинення у червні повноважень голови ради, екс-міністра фінансів Ігоря Мітюкова за власним бажанням.

Оновлена наглядова рада НДУ 24 вересня обрала своїм головою екс-міністра фінансів і екс-главу Ради нацбезпеки і оборони України незалежного директора Олександра Данилюка.

Окрім Данилюка, незалежними директорами стали член ради директорів Ferrexpo, екс-урядовий уповноважений з питань держборгу Віталій Лісовенко, партнер Cornerstone Financial Group Віталій Мілентьєв, гендиректор "Авеллум Партнерс" Микола Стеценко та директор і партнер Nobles Володимир Якубовський. Однак Стеценко і Якубовський відмовилися розпочинати виконання повноважень членів наглядової ради, і 7 жовтня їх повноваження були припинені.

Крім того, до наглядової ради НДУ входять два представники держави: заступник глави Нацбанку Юрій Гелетій і член НКЦПФР Олександр Панченко.

Крупними акціонерами Нацдепозитарію є держава в особі НКЦПФР - 25%, пенсійний фонд НБУ - 10,9399%, державні Ощадбанк та Укрексімбанк - відповідно 25% "мінус" 1 акція і 9,9903%.

НДУ за підсумками дев'яти місяців 2020 року збільшив виручку на 8,3% - до 58,8 млн грн, чистий прибуток - на 89,5%, до 14,46 млн грн.

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | НДУ | наглядова рада | депозитарій | зарплата |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.