Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

На ПФТС укладено перший біржовий контракт з ОВДП з розрахунками у валюті


08.08.2022 09:57

На фондовій біржі ПФТС укладено перший біржовий контракт з ОВДП з розрахунками у валюті.

Про це йдеться у повідомленні біржі, передає StockWorld.

Біржовий контракт було укладено з короткостроковими військовими ОВДП UA4000226138 (дата погашення — 29.12.2022), номінованими у доларах.

Чиста ціна одного ЦП склала 985,02 USD, дохідність — 3,73%.

Торги облігаціями внутрішньої державної позики, номінованими в іноземній валюті, у валюті номіналу, розпочалися на ПФТС 26 липня.

Доступ до зазначених торгів станом на сьогодні мають 9 членів АТ "Фондова біржа ПФТС", які уклали відповідні додаткові договори з ПАТ "Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках" як установою, що виконує кліринг та розрахунки за укладеними на ПФТС правочинами та здійснює функцію центрального контрагента.

Фондова біржа ПФТС – один із найбільших організаторів торгів цінними паперами в Україні. Індекс ПФТС з 1997 року є офіційним індексом України у S&P Emerging Markets. ПФТС є кореспондованим членом Всесвітньої федерації фондових бірж і членом Міжнародної асоціації бірж.

Джерело: StockWorld


Теги: | ПФТС | ЦП | біржа | торгівля | ОВДП |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.