Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НДУ отримав грант від CRDF Global на підвищення рівня кібербезпеки


20.05.2021 17:12

В результаті співпраці Центрального депозитарію (НДУ) і Національного координаційного центру кібербезпеки (НКЦК) при РНБОУ з Фондом цивільних досліджень та розвитку Сполучених Штатів Америки (CRDF Global) (за підтримки Державного департаменту США), було виділено грант для підвищення рівня кібербезпеки загальнодоступних ресурсів НДУ business-critical рівня.

Про це йдеться в повідомленні на сайті НДУ.

В рамках реалізації проекту планується отримання пристроїв та програмних засобів, які реалізують надійний захист від кібератак.

«Впровадження сучасних систем та модернізація засобів захисту кібербезпеки інфраструктури системи депозитарного обліку, разом із відповідною підготовкою персоналу в сфері кібербезпеки є надзвичайно важливим для ринку та його учасників і дозволить забезпечити максимально високий та ефективний рівень захисту інформації в депозитарній системі України», – зазначив голова правління ПАТ «НДУ» Міндаугас Бакас.

Довідково

Національний депозитарій України створений 1999 року для забезпечення функціонування єдиної системи депозитарного обліку.

Структура власності ПАТ «НДУ» (станом на ІІ квартал 2017 року): 25% акцій належить державі (управління здійснює НКЦПФР), 25% - належать НБУ, 24,99% - Ощадбанку, майже 11% - КНПФ НБУ, 9,99% - Укрексімбанку, менше 5% акцій – іншим власникам.

Центральний депозитарій веде депозитарний облік усіх емісійних цінних паперів, крім тих, облік яких веде Національний банк України відповідно до компетенції, визначеної Законом.

 

Джерело: вебсайт НДУ


Теги: | НДУ | грант | кібербезпека |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.