Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР оптимізує подачу звітності торговцями цінними паперами


05.07.2012 12:20

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила проект рішення «Про затвердження Положення про порядок складання та подання адміністративних даних щодо діяльності торговців цінними паперами до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку». Відповідне рішення було схвалене на плановому засіданні регулятора 26 червня 2012 року.

«На даний час професійні учасники фондового ринку відповідно до законодавства надають до Комісії регулярні адміністративні дані у паперовому вигляді та електронних носіях, - дискетах, дисках, що викликає ряд незручностей - тривалий процес надходження звітності за допомогою поштового зв’язку, великий об’єм матеріалів, незручність обробки звітності у паперовій формі тощо. Це ускладнює роботу не тільки регулятора, але й професійних учасників, - пояснює Костянтин Кривенко, Член Комісії. - Саме з метою уникнення зазначених складностей, а також дублювання інформації й було розроблено проект Рішення. Ми значно спростили процедуру складання звітності учасниками ринку, зменшили обсяг інформації, що подається до регулятора, усунули дублювання».

За словами пана Кривенка, дана ініціатива спрямована на удосконалення системи подання звітності до Комісії в електронній формі у вигляді електронних документів з використанням системи електронного документообігу відповідно до опису розділів та схем XML-файлів та є першим кроком зі створення системи моніторингу фондового ринку.

Найближчим часом документ буде передано для погодження до профільних міністерств і відомств, а також розміщено на офіційному сайті Комісії, де громадськість матиме змогу ознайомитися з проектом.

Нагадаємо, що в рамках реалізації концепції реформування системи звітності на фондовому ринку, нещодавно НКЦПФР вже схвалила ряд рішень, які спрямовані на вдосконалення системи подачі звітності біржами, зберігачами, депозитаріями та реєстраторами цінних паперів.

Зауважимо, що актуалізоване Положення набирає чинності 1 січня 2012 року.

 

Контакти:
Юлія Жулій
Прес-секретар НКЦПФР
+38 044 254 2553


Теги: | НКЦПФР | діяльність ТЦП | звітність | XML-файли |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.