Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР підбила підсумки роботи у сфері запобігання та протидії легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом


03.09.2012 11:50

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) підбила підсумки своєї роботи у сфері запобігання та протидії легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, за перше півріччя 2012 року.

«Передусім, відзначу, що даний напрямок роботи є одним із пріоритетних для регулятора, і ми чимало зусиль докладаємо для того, аби діяльність Комісії у сфері запобігання та протидії легалізації доходів, одержаних злочинних шляхом, була ефективною. За останні півроку ми  здійснили низку заходів у даному напрямку і можемо говорити, що перше півріччя 2012 року, безумовно, було результативним. Чимало досягнуто у сфері нормотворчої діяльності, державного контролю за дотриманням законодавства, що регулює цей напрямок. Так, регулятором було проведено 65 перевірок суб’єктів первинного моніторингу, серед яких 25 планових та 41 позапланова. Крім того, Комісія продовжила роботу з координації територіальних органів та методичної допомоги суб’єктам первинного фінансового моніторингу тощо.  Зокрема, ми активно співпрацювали з іншими державними органами, серед яких, Міністерство фінансів, Державна служба фінансового моніторингу, Національний банк України та інші», - зазначив Олег Мисюра, директор департаменту контрольно-правової роботи НКЦПФР.

До кінця поточного року регулятор планує акцентувати свою увагу на вдосконаленні законодавства з протидії  легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, зокрема, на приведенні його у відповідність до міжнародних стандартів, проведенні перевірок, збільшенні безвиїзних позапланових перевірок, а також наданні методичної допомоги суб’єктам первинного моніторингу.

 

Контакти:

Прес-секретар Комісії

Юлія Жулій

тел. (044) 254 25 53


Теги: | НКЦПФР | моніторинг |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.