Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР продовжує роботу над Порядком подання та розміщення інформації торговцями та біржами в загальнодоступній базі Комісії


13.02.2013 15:30

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) затвердила рішення «Про затвердження Порядку подання та розміщення інформації в загальнодоступній інформаційній базі даних Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про ринок цінних паперів торговцями цінних паперів та фондовими біржами», яке було прийнято на плановому засіданні регулятора.

За словами розробників документа, ключовою новацією є впровадження норми щодо розкриття інформації стосовно біржового курсу та останньої поточної ціни цінного паперу на фондовій біржі, яка буде розміщуватися на сайті Загальнодоступної інформаційної бази даних Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку. Перш за все, зазначені зміни були розроблені у зв’язку з внесенням змін до Податкового кодексу України щодо подальшого удосконалення адміністрування податків і зборів.

Зауважимо, що порядок був розроблений відповідно до чинного законодавства, зокрема, пункту 15 частини другої статті 7 та пункту 13 статті 8 Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні», частини 10 статті 17 та частини 3 статті 23 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок».

Додамо, що для регулятора удосконалення загальнодоступної бази даних є одним із пріоритетних напрямків роботи. Так, Комісією було розроблено та впроваджено ряд нормативно-правових актів, які регулюють надання та розміщення інформації в базі від професійних учасників фондового ринку.

Найближчим часом документ буде оприлюднено на офіційному сайті Комісії, де всі охочі зможуть ознайомитися з його текстом.


Теги: | НКЦПФР |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.