Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР роз’яснила порядок застосування вимог до аудиторського висновку при розкритті інформації емітентами цінних паперів


11.04.2012 15:21

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) затвердила роз’яснення Про порядок застосування вимог до аудиторського висновку при розкритті інформації емітентами цінних паперів (крім емітентів облігацій місцевої позики). Відповідне рішення було прийняте на черговому засідання регулятора, що відбулося 3 квітня.

Так, роз’ясненням уточнюється, що аудиторські висновки, які подаються до Комісії при розкритті інформації емітентами цінних паперів (крім емітентів облігацій місцевої позики) повинні бути складені відповідно до Вимог до аудиторського висновку, затверджених рішенням Комісії від 29.09.2011 №1360.

«Актуальність документу наразі неможливо переоцінити, адже враховуючи те, що існують два положення, які зачіпають різні пункти розкриття такої інформації, ми вирішили розробити документ, що уточнить, згідно з якими саме вимогами до регулятора подається річний звіт. Ми сподіваємось, що це рішення стане у нагоді тим аудиторам та аудиторським компаніям, що працюють з емітентами», - зауважив Максим Лібанов, директор департаменту аналізу, стратегії та розвитку законодавства регулятора.

Нагадаємо, що в вересні минулого року Комісія визначила вимоги до аудиторського висновку при розкритті інформації емітентами цінних паперів, згідно з якими аудиторський висновок не тільки надає можливість впевнитися, що фінансова звітність компанії відображає достовірну та точну інформацію за минулий рік, але й зобов’язує аудитора висловити свою думку щодо можливості безперервної діяльності підприємства через 12 місяців.


Теги: | розкриття інформації | НКЦПФР | ринок фінансових послуг | аудиторський висновок |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.