Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР затвердила Положення що регламентує розкриття інформації учасниками ринку в загальнодоступній інформаційній базі


15.03.2013 15:07

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) на своєму черговому засіданні, що відбулося 12 березня 2013 року, затвердила Положення щодо порядку взаємодії осіб, що зобов'язані розкривати інформацію на фондовому ринку, з особою, уповноваженою регулятором, в загальнодоступній інформаційній базі даних Комісії.

«Ми суттєво вдосконалили даний документ і безпосередньо процедуру розкриття інформації учасниками ринку в загальнодоступній інформаційній базі Комісії, - пояснює Алла Папаіка, Директор Департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР. – Так, ми усунули низку неточностей та дублювань, спростили процес та зробили його зручнішим; наприклад, впровадили Особистий кабінет – сторінку, на якій учасник ринку може оперативно та зручно розмістити інформацію про себе та контролювати усі звітні дані. До того ж, уся інформація, опублікована учасником ринку, відтепер одразу ж відображається в базі, що усуває непорозуміння з датою передачі даних та їх розміщення. Загалом, всі наші новації дозволяють прискорити та полегшити процедуру розкриття інформації».
Дане Положення є універсальним документом для всіх учасників ринку – суб’єктів розкриття інформації та встановлює процедуру прийому інформації особою, уповноваженою Комісією на розміщення інформації в загальнодоступній інформаційній базі даних НКЦПФР про ринок цінних паперів, для її розміщення в цій базі.
Нагадаємо, що особою, уповноваженою регулятором на розміщення інформації в Загальнодоступній інформаційній базі даних про ринок цінних паперів, є Державна установа «Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України».
Наразі даний документ направлено до Міністерства юстиції для проходження процедури державної реєстрації.


Теги: | АРІФРУ | розкриття інформації | НКЦПФР |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.