Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР підписала Меморандум про взаєморозуміння з хорватським регулятором ринку капіталу


29.08.2022 15:37

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку підписала Меморандум про технічне співробітництво з Агентством з нагляду за фінансовими послугами Республіки Хорватії (Hanfa).

Про це йдеться на вебсайті НКЦПФР.

Підписання відбулося 29 серпня 2022 року в Загребі, Республіка Хорватія, під час робочого візиту представників НКЦПФР, який є продовженням технічної співпраці, розпочатої у 2019 році. Метою візиту є обговорення питань гармонізації українського законодавства з законодавством ЄС у сфері регулювання інститутів спільного інвестування та альтернативних інвестиційних фондів, що був організований в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги ЄС «Посилення регулювання та нагляду за ринком небанківських фінансових послуг».

«Міжнародна підтримка партнерів по всьому світу дозволяє сьогодні нашій країні вистояти у боротьбі за нашу незалежність. А хорватський фінансовий регулятор разом з НКЦПФР відтепер будуть плідно співпрацювати задля розвитку українського ринку капіталу та економічного майбутнього України. Дякуємо колегам з Hanfa та впевнені в ефективних результатах нашої роботи», - наголосив Максим Лібанов, член НКЦПФР.

«Оскільки Україна нещодавно стала кандидатом на повноправне членство в Європейському Союзі, ми усвідомлюємо, що Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку зіткнеться зі значними труднощами в досягненні повного нормативного узгодження та інституційної спроможності працювати в правовому полі ЄС. Hanfa як компетентний орган з нагляду за фінансовими послугами Республіки Хорватії, який має порівняно недавній досвід процесу вступу, готовий надати технічну допомогу та поділитися нашим досвідом», – сказав президент правління Hanfa Анте Жігман у зверненні до колеги з України.

Водночас він підкреслив: «Ми усвідомлюємо складні обставини, в яких зараз перебуває ваша країна через триваючу російську агресію, і захоплюємося вашою здатністю забезпечити функціонування Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку та продовжувати дії, необхідні для досягнення ваших цілей».

Меморандум передбачає технічне співробітництво у сфері спільної компетенції, яка включає нагляд за ринком капіталу та пенсійними фондами, а форма технічного співробітництва передбачає обмін досвідом, робочі візити, експертні місії, семінари тощо.

 

                 

 

                 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | Hanfa | НКЦПФР | ІСІ | міжнародне співробітництво | Хорватія |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.