Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Парламент підтримав закон про відновлення конкурсів на посади в держслужбі з пропозиціями президента


23.02.2021 14:22

Верховна Рада підтримала з пропозиціями президента України Володимира Зеленського закон про відновлення проведення конкурсів на посади державної служби, які були припинені через пов'язаний із COVID-19 карантин, і щодо продовження терміну повноважень виконувачів обов’язків міністрів.

Відповідне рішення підтримали 267 народних депутатів на позачерговому пленарному засіданні у вівторок, 23 лютого, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як повідомлялося, президент заявив, що підтримує відновлення конкурсів на посади державної служби, але просить ВР вилучити із закону 2021 року норми про обмеження виконання повноважень заступниками міністра, якщо посада міністра є вакантною.

Зеленський звернув увагу Верховної Ради, що положення, у яких ідеться про виконання першим заступником міністра або заступниками міністра (у період, коли посада міністра є вакантною) лише окремих повноважень міністра, є неприйнятними, адже порушують конституційні норми щодо призначення за поданням прем'єра членів уряду, йдеться в повідомленні.

Глава держави наголосив, що неухвалення Верховною Радою протягом тривалого часу рішення про призначення міністра неминуче призведе до паралічу діяльності відповідного центрального органу виконавчої влади з формування та реалізації державної політики в певній сфері.

Тому Зеленський запропонував парламенту вилучити ці норми й розраховує на підтримку з боку народних депутатів.

Верховна Рада ухвалила закон 16 лютого, наступного дня спікер парламенту Дмитро Разумков його підписав і направив на підпис президентові, який 18 лютого ветував документ.


Джерело: «Інтерфакс-Україна»
 


Теги: | COVID-19 | карантин | державна служба | конкурс | вакансія |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.