Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Парламент прийняв новий закон про акціонерні товариства


27.07.2022 18:49

Верховна Рада прийняла закон №2493 «Про акціонерні товариства».

За прийняття відповідного законопроєкту у другому читанні проголосували 232 нардепи, повідомив перший заступник керівника комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк у своєму каналі в Telegram.

Цей законопроєкт знаходився на розгляді парламенту з листопада 2019 року. До другого читання до нього внесли понад 900 поправок.

Його метою у пояснювальній записці вказано «підвищення рівня корпоративного управління у господарських товариствах відповідно до європейських практик та стандартів, що сприятиме захисту прав інвесторів та розширенню можливостей для залучення капіталу».

Для цього закон передбачає: запровадження механізму проведення загальних зборів із застосуванням електронного голосування; приведення ряду його норм (щодо представництва акціонерів, злиття, приєднання, виділення та поділу акціонерних товариств) у відповідність до законодавства ЄС; надання можливості запровадження в акціонерних товариствах однорівневої структури управління суспільством тощо.

Водночас Головне експертне управління Верховної Ради зауважувало, що частина положень проєкту не має безпосереднього відношення до створення, діяльності та припинення акціонерних товариств.

 

Джерело: FinClub


Теги: | акціонерне товариство | закон |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.