Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Підсумки зустрічі представників ДКЦПФР та Комісії з регулювання ринку цінних паперів Китаю (CSRC)


16.12.2010 10:52

15 грудня відбулася зустріч між керівництвом ДКЦПФР та Комісії з регулювання ринку цінних паперів Китаю (CSRC). Делегацію України зустрічав голова китайського регулятора Шанг Фулін. До складу української делегації входять голова ДКЦПФР Дмитро Тевелєв, член ДКЦПФР Олексій Петрашко та директор департаменту корпоративних відносин ДКЦПФР Анатолій Амелін.
Візит у КНР проходить у рамках домовленостей, досягнутих під час державного візиту Президента України В. Ф. Януковича до КНР та офіційного візиту в спеціальний адміністративний район Сянган (Гонконг), які відбулися 2-5 вересня 2010 року. Під час візиту Президента були обговорені питання необхідності посилення взаємодії між ДКЦПФР і CSRC з питань регулювання національних ринків цінних паперів.
Керівник китайського регулятора високо оцінив прагнення української сторони до модернізації та розвитку національного фондового ринку й інтеграції його в міжнародний ринок капіталу.
Сторони відзначили істотну позитивну зміну українсько-китайських відносин. Це стало можливим завдяки стабілізації економічної та політичної ситуації в Україні, що неодноразово підкреслювалося в ході офіційного візиту Президента України до Китаю. Шанг Фулін висловив велику зацікавленість у розвитку співпраці з Україною. Сторони обмінялися інформацією про історію фондових ринків України та Китаю, основні підходи до регулювання, захисту прав інвесторів, регулювання діяльності рейтингових агентств, національних особливостей ринків.
Дмитро Тевелєв подякував Шангу Фуліну за високу оцінку роботи українського регулятора та висловив надію на продовження ефективної співпраці регуляторів для забезпечення українсько-китайських проектів у сфері економічного співробітництва та поліпшення інвестиційного клімату в Україні з використанням інструментів фондового ринку. «Нас цікавить китайський досвід розбудови та регулювання ефективного ринку, який за короткий період часу став одним із найбільших у світі та є основним провайдером інвестицій в економіку Китаю», – відзначив Дмитро Тевелєв. Зустріч продовжилася за участю заступника голови китайської комісії Яао Джанг (Yao Gang), яка відповідає за регулювання бірж, депозитарної та брокерської діяльності, а також керівників структурних підрозділів китайського регулятора: генерального директора з міжнародних зв\'язків Тонг Даочі (Tong Daochi), директора департаменту міжнародних зв\'язків дивізіону міжнародної співпраці Янг Джиїнг (Yang Zhiying) та заступника генерального директора економічного бюро Мао Біхуа (Mao Bihua).

На зустрічі були досягнуті наступні домовленості:

  • актуалізувати меморандум, підписаний регуляторами в 1997 році, у частині обміну інформацією та захисту прав інвесторів;
  • почати процес побудови двосторонніх кореспондентських відносин між депозитарними системами України та Китаю;
  • об\'єднати зусилля для реалізації міжнародних проектів під егідою IOSCO – організації, що об’єднує національних регуляторів фондового ринку.


IOSCO – міжнародна організація наднаціонального регулювання міжнародного ринку капіталу, яка об\'єднує 162 членів із більш ніж 80 країн світу з метою співпраці, обміну інформацією, спільної розробки кращих стандартів регулювання ринків цінних паперів із подальшим їх впровадженням на національних ринках країн-членів організації.

Керівники китайського регулятора висловили готовність підтримати Україну в процесі її приєднання до меморандуму про взаєморозуміння IOSCO та запросили українську сторону до участі в міжнародному форумі IOSCO, який проводитиметься в Китаї в 2012 році. За підсумками зустрічі був підготовлений протокол, у якому зафіксовані досягнуті домовленості.


Теги: | CSRC | ДКЦПФР | Дмитро Тевелєв | КНР | Олексій Петрашко | Анатолій Амелін |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.