Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Політика уряду і НБУ сприяє зміцненню економіки країни, - представництво МВФ


17.01.2020 14:20

Міжнародний валютний фонд підтримує поточну політику уряду і Нацбанку України, спрямовану на зміцнення економіки країни.

Про це йдеться у відповіді представництва МВФ у Києві на запит агентства "Інтерфакс-Україна" з проханням прокоментувати нові звинувачення на адресу Кабміну і центробанку про їх некомпетентність.

"Розсудлива макроекономічна політика уряду та НБУ сприяла зміцненню економіки України", - зазначили в представництві фонду.

"Низький бюджетний дефіцит, зниження держборгу до ВВП, низька інфляція і накопичення валютних резервів - все це результат цієї політики і важливі передумови для економічної стабільності й зростання", - наголосили в МВФ.

Як повідомлялося, низка Telegram-каналів поширила аудіозаписи, на яких декілька людей обговорюють підготовку доповіді з економічної політики президента, а також причини і наслідки підвищення курсу гривні. Людина з голосом, схожим на голос прем'єр-міністра Олексія Гончарука, говорить про "примітивні" уявлення президента в економіці, а себе називає "профаном в економіці". Як стверджується, запис було зроблено 16 грудня, і в нараді брали участь, окрім Гончарука, заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова, міністри фінансів та економіки Оксана Маркарова і Тимофій Милованов.

Джерела у фракції "Слуга народу" повідомили агентству "Інтерфакс-Україна", що запис активно обговорювали на засіданні фракції в середу ввечері. Звучали, зокрема, пропозиції про висловлення недовіри прем'єр-міністру, проте вони не були підтримані більшістю. Раніше Верховна Рада затвердила програму уряду, що робить неможливим його відставку в зв'язку з недовірою протягом року.

Прем'єр Гончарук у четвер, 16 січня, заявив, що проти команди президента й уряду працюють багато людей. "Звертаюся до тих, хто бореться проти нас: Вам нас не злякати! Ми будемо ще наполегливіше викорінювати корупцію і перекривати потоки", - наголосив він.

Міністр економіки Милованов, у свою чергу, підтримав прем'єра в умовах розпочатої на нього атаки "Зараз іде чергова атака на прем’єр-міністра від тих, хто хоче поставити на його місце нечесну і більш лояльну людину. Це наїзд - і його буде відбито. Жорстко, спокійно і професійно...", - написав Милованов у Facebook у четвер.

Президент, уряд і Нацбанк України на початку грудня домовилися з менеджментом МВФ про відкриття нової трирічної програми розширеного фінансування на $5,5 млрд. Остаточне рішення має прийняти рада директорів фонду після виконання Києвом останніх попередніх заходів, зокрема ухвалення низки законів Верховною Радою.

 

Джерело:  Інтерфакс-Україна


Теги: | МВФ | НБУ | Кабінет міністрів | ВВП |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.