Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

У червні міжнародні резерви України скоротилися на 9%


07.07.2022 15:34

У червні міжнародні резерви Національного банку України скоротилися на 9% до 22,8 млрд доларів.

Про це свідчать дані НБУ, повідомляє StockWorld.

Станом на 1 липня міжнародні резерви України, за попередніми даними, становили 22 756,9 млн доларів. За червень вони скоротилися на 9%.

Така зміна пов'язана насамперед із продажем валюти на міжбанківському валютному ринку.

Водночас, активізація надходження офіційної міжнародної допомоги в Україну частково компенсувала цей продаж. Так, надходження від експорту товарів та послуг та від трудових мігрантів були нижчими від витрат на оборону, імпорт та розрахунки з міжнародними платіжними системами. Останні здійснюються з урахуванням витрат громадян за гривневими платіжними картками за кордоном.

Крім того, збільшення різниці між попитом та пропозицією на ринку зумовило монетизацію дефіциту бюджету з боку НБУ.

Більшість отриманого урядом фінансування у гривні поступово потрапляло на валютний ринок, і це посилювало попит на іноземну валюту. Як результат, чистий продаж валюти Національним банком у червні склав 3 956,3 млн доларів.

У червні на відповідні рахунки уряду надійшло 967,4 млн. доларів від Світового банку, 779 млн. доларів – від Уряду Канади та ще 479,4 млн. доларів – від Агентства з міжнародного співробітництва Японії. Загалом валютні надходження на рахунки уряду в НБУ за підсумками минулого місяця становили 2 763,0 млн. доларів.

Джерело: StockWorld


Теги: | ЗВР | резерви | НБУ | бюджет | борг |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.