Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Україна розраховує на $20 млрд від МВФ


12.08.2022 17:53

Україна розраховує на близько $20 млрд від МВФ, наразі ведуться активні переговори.

Про це в інтерв'ю Forbes Україна розповів голова НБУ Кирило Шевченко.

За його словами, Україна очікує на нову програму від фонду вже в листопаді.

«Так, ми перебуваємо в активних перемовинах. Нещодавно, наприклад, була зустріч премʼєр-міністра з керівником європейського департаменту МВФ. Єдина проблема – це час. Зараз у світі період відпусток, на відміну від нас. Але я очікую, що вже у вересні ми матимемо більш чітке розуміння щодо програми», — додав голова НБУ.

Шевченко підкреслив, що у статуті МВФ немає заборони фінансувати країни, які знаходяться у стані війни.

«Ми обговорюємо різні формати програми. Якщо на першому етапі це буде короткострокова програма з чітким фокусом на вирішення нагальних проблем з бюджетом і платіжним балансом, сума може бути меншою. Але тоді одразу треба проговорювати й наступний етап – більш довгострокову програму з фокусом на відновлення економіки та структурні реформи. Крім того, кошти від МВФ можуть бути лише частиною пакету офіційної підтримки України. Наприклад, програма EFF 2015 року із запланованим фінансуванням $17,5 млрд була частиною загального пакету міжнародної допомоги в $40 млрд», — зазначив він.

Нагадаємо, минулого тижня Україна подала офіційну пропозицію Міжнародному валютному фонду (МВФ) про започаткування нової спеціальної програми фінансування.

 

Джерело: Forbes, FinClub


Теги: | МВФ | НБУ | СПЗ | кредит |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.