Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Україна розраховує отримати EUR500 млн другого траншу макрофінансової допомоги ЄС до квітня


29.01.2020 12:04

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук розраховує на отримання Україною EUR500 млн другого траншу макрофіндопомоги Європейського Союзу в першому кварталі 2020 року.

"Цей другий транш може бути отримано в першому кварталі цього року, найближчим часом, у найближчі тижня-місяці", - сказав Гончарук на спільному брифінгу з виконавчим віце-президентом Європейської комісії Валдісом Домбровскісом у вівторок, 28 січня,у Брюсселі, передає Інтерфакс-Україна.

Прем'єр наголосив, що Європейський Союз підтвердив, що Україна виконала всі умови для отримання другого траншу макрофінансової допомоги розміром EUR500 млн.

У свою чергу, за словами Домбровскіса, оцінка Європейської комісії "полягає в тому, що всі умови, які були пов'язані з виділенням другого траншу нинішньої програми макрофінансової допомоги, було виконано".

"Ми в Європейській комісії вже розпочали внутрішню процедуру з тим, щоб підготувати виділення коштів", - констатував він.

Водночас виконавчий віце-президент зазначив, що виділення цього траншу також пов'язане з програмою Міжнародного валютного фонду, проте і в цьому напрямі, як запевнив його український прем'єр, є поступ.

"Це (виділення траншу - ІФ) буде можливим у першому кварталі цього року", - запевнив європейський представник.

Відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" про можливу нову програму макрофінансової допомоги Україні, Домбровскіс сказав: "Що стосується нової програми, то передчасно починати обговорювати, якими можуть бути наступні кроки і наступна програма макрофінансової допомоги. Я думаю, що перший крок, який треба зробити, - це завершити вже наявну програму, отримати другий транш, і вже потім обговорювати, якими будуть подальші кроки".

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | кредит | ЄС | макрофінансова допомога |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.