Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

У липні обсяг торгів на ПФТС склав 0,6 млрд гривень


02.08.2022 12:11

У липні обсяг торгів на фондовій біржі ПФТС скоротився в 3 рази до 0,6 млрд гривень у порівнянні з червнем (1,83 млрд гривень).

Про це йдеться в даних ПФТС, передає StockWorld.

У липні 2022 року загальний обсяг торгів на ПФТС склав 0,6 млрд гривень.

З 26 липня на ПФТС розпочалися торги облігаціями внутрішньої державної позики, номінованими в іноземній валюті, у валюті номіналу.

Ця подія є важливою зараз, оскільки можливість проводити біржові операції з військовими облігаціями в іноземній валюті сприятиме підвищенню попиту на них, що в кінцевому підсумку матиме позитивний вплив на залучення коштів в економіку нашої країни.

На «ринку заявок» укладено 60% угод, на «ринку котирувань» (в т.ч. адресні угоди) — 40% угод.

В січні-липні загальний обсяг торгів на ПФТС склав 53 млрд гривень або 49% від загального обсягу торгів організаторів торгів цінними паперами в Україні.

У липні 2022 року 20 учасників торгів на ПФТС укладали угоди з 9 випусками військових ОВДП.

У січні-липні 46 учасників торгів укладали угоди з 76 випусками цінних паперів (ОВДП — 48, ОЗДП — 9, акції — 6, корпоративні облігації — 8, муніципальні облігації — 3, акції іноземного емітента — 1, облігації іноземного емітента — 1).

Серед 9 випусків військових ОВДП, з якими укладалися угоди, 4 випуски — з датою погашення в 2022 році (0,43 млрд гривень) та 5 випусків — з датою погашення в 2023 році (0,18 млрд гривень).

Фондова біржа ПФТС – один із найбільших організаторів торгів цінними паперами в Україні. Індекс ПФТС з 1997 року є офіційним індексом України у S&P Emerging Markets. ПФТС є кореспондованим членом Всесвітньої федерації фондової біржі і членом Міжнародної асоціації бірж.
 

Джерело: StockWorld


Теги: | ПФТС | ЦП | біржа | торгівля |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.