Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Уряд ліквідує Офіс фінконтролю та залишає Держаудитслужбу


21.05.2020 14:32

Кабінет міністрів відмінив рішення про реорганізацію Державної аудиторської служби та вирішив ліквідувати новостворений Офіс фінансового контролю.

Таке рішення уряд прийняв на засіданні 20 травня, передає Фінансовий клуб з посиланням на Telegram-канал народного депутата Олексія Гончаренка.

Кабмін постановив створити комісію з ліквідації Офісу фінконтролю та призначити головою комісії заступника голови Держаудитслужби Юлію Солянік. Вона має затвердити персональний склад комісії, забезпечити здійснення заходів, пов'язаних з ліквідацією Офісу фінконтролю, поінформувати у 6-місячний строк про результати роботи.

Забезпечення діяльності Державної аудиторської служби у 2020 році пропонується в межах видатків, передбачених Офісу фінансового контролю.

Нагадаємо, 11 грудня уряд створив Офіс фінансового контролю на базі Державної аудиторської служби, правонаступником майна, прав та обов'язків якої він стає. Також передбачалося скорочення штату Держаудитслужби на 30%.

Новим керівником Офісу фінансового контролю 24 січня 2020 року став Ігор Буграк.

19 лютого Кабмін затвердив положення про Офіс фінконтролю, у якому визначаються основні завдання, функції та повноваження нового органу.

24 квітня уряд звільнив Ігоря Буграка з посади голови Офісу фінансового контролю.

29 квітня Кабінет міністрів призначив головою Держаудитслужби Геннадія Пліса, який раніше працював заступником міністерки фінансів Оксани Маркарової.

Зазначимо, що Пліс прийшов заступником міністра на заміну Сергію Верланову, якого тоді призначили керівником Державної податкової служби.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | Держаудитслужба | Офіс фінконтролю | аудит |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.