Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

В Україну їде МВФ


04.03.2019 15:32

Технічна місія Міжнародного валютного фонду відвідає Україну 5-13 березня.

Про це повідомив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

"Технічна команда в складі кількох фахівців Міжнародного валютного фонду відвідає Київ 5-13 березня для обговорення подій в економічній сфері і прогрес в напрямку впровадження реформ, передбачених програмою стенд-бай з Україною", - сказав він.

Інших деталей він не уточнив.

В кінці квітня 2014 року МВФ затвердив кредитну програму для України на 17,01 млрд доларів, а на початку травня надав перший транш кредиту standbyна суму 3,19 млрд доларів. Рада директорів Міжнародного валютного фонду 11 березня 2015 року схвалила виділення Україні 17,5 млрд доларів за 4-річною програмою EFF(Extended Fund Facility) замість програми stand by. МВФ вирішив змінити попередню програму stand by на "механізм розширеного фінансування" у зв'язку з більш тривалою потребою платіжного балансу України.

У жовтні 2018 Україна і МВФ домовилися про нову програму stand by. Нова програма з запитаним доступом в 3,9 млрд доларів послужить основою для економічної політики уряду в 2019 році. Вона буде зосереджена на продовженні фінансової консолідації та зниженні інфляції, а також реформах по зміцненню податкового адміністрування, фінансового сектора і енергетичного сектора.

 

Джерело: stockworld.com.ua


Теги: | МВФ | кредит | stand by |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.