Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Витрати на майнінг біткоіна перевищили його вартість


29.01.2019 11:05

Біткоін, що нещодавно бив усі можливі рекорди росту, зараз переживає важкий етап: за останній тиждень його вартість впала нижче 3600 доларів, хоча середнє значення ще в минулому році трималося на позначці в 6500 доларів.

Аналітики з JPMorgan Chase & Co виявили, що вартість майнінгаодного біткоіна перевищує реальну вартість самої криптовалюти: так, в четвертому кварталі 2018 року світові середні витрати на «виробництво» біткоіна коливалися на рівні близько 4060 доларів, що значно вище його поточної вартості.

Велика частина витрат на майнінг біткоіна в глобальних масштабах пов'язана з оплатою енергії, необхідної для роботи величезних, потужних і вимогливих комп'ютерів. Біткоін-майнерив Китаї знайшли способи значно скоротити ці витрати, відкривши виробництво в безпосередній близькості від виробників електроенергії, уклавши з ними ряд угод про прямі закупівлі потрібного ресурсу. За словами аналітиків з JPMorgan, це дозволяє їм в середньому платити «всього лише» близько 2400 доларів за біткоін. Однак, незважаючи на зростаючі витрати, багато західних біткоін-майнерівдосі не оголосили про припинення виробництва. Навіть навпаки, фахівці виявили, що в деяких країнах виробничі долімайнерів, що базуються в Чеській Республіці, США та Ісландії, дещо зросли.

На думку аналітиків, якщо «в справі» залишаться тільки китайські майнериз низькими витратами, граничні витрати можуть впасти до рівня менш ніж 1260 доларів за біткоін. Разом з тим, незважаючи на певний песимізм, криптовалюти, такі як біткоін, мають тенденцію до значних коливань у вартості за короткі проміжки часу - саме ця якість робить їх непопулярними серед традиційних банків.

Джерело: Naked Science


Теги: | біткоін | криптовалюта | майнінг |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.