Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

З 01 січня 2014 АРІФРУ запровадить послугу інформаційно-технічної підтримки суб'єктів розкриття інформації


18.12.2013 12:54

З 01 січня 2014 року Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України (АРІФРУ) планує впровадити Інформаційно-технічну підтримку (ІТП) для суб'єктів розкриття інформації на фондовому ринку. Ця послуга орієнтована на зручність клієнтів, а також на модернізацію системи розкриття інформації.

«Це велика подія для системи розкриття інформації. Впроваджуючи послугу Інформаційно-технічної підтримки для своїх клієнтів, Агентство надає повний спектр сервісів, необхідних суб'єктам для розкриття інформації і, при цьому, робить цю процедуру максимально простою і зручною. Головне нововведення ІТП - Особистий кабінет, який є «центром управління» для суб'єкта - комфортним і зрозумілим. Також в рамках ІТП клієнти будуть мати можливість отримувати консультації з різних питань процедури розміщення інформації, а також можливість використання програмного забезпечення», - розповів Юрій Бойко, Директор АРІФРУ.

Пан Бойко додав: «Провівши ретельну калькуляцію витрат, ми визначили цінову політику даного питання - абонентська плата за користування Інформаційно-технічною підтримкою складе 450 гривень на рік. Ми розраховуємо на розуміння з боку ринку, адже для того, щоб система розкриття інформації була сучасною, легкою, зручною і доступною, необхідно фінансування».

З 01 січня 2014 року суб'єктам розкриття інформації необхідно буде укласти договір з Агентством, а також здійснити оплату річного календарного абонентського обслуговування. Після цього суб'єкт стає користувачем пропонованої послуги і отримує код доступу до Особистого кабінету.

«За останні кілька років ми довели, що можемо запропонувати ринку сучасну і зручну систему розкриття інформації. Агентство і надалі буде продовжувати роботу в напрямку її удосконалення, керуючись найкращими міжнародними практиками», - підсумував Юрій Бойко.

 

Довідка

З урахуванням необхідності перехідного періоду для нововведення, суб'єкти розкриття інформації отримають можливість для адаптації і початку співпраці в новому форматі.

На укладення договору про ІТП буде відведено термін з 01 січня до 20 лютого 2014 року. Щоб уникнути порушення процесу розкриття інформації суб'єктам, що не підписали договір, на цей період буде надано доступ до системи розкриття інформації на 10 календарних днів з моменту першого входу. 01 березня 2014 року суб'єктам, які не уклали договір, доступ до Особистого кабінету буде заблокований.


Теги: | АРІФРУ | ІТП |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.