Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

За IV квартал 2020 року НКЦПФР виявила понад 40 сумнівних фінансових проєктів


20.01.2021 18:24

В рамках систематичного моніторингу сумнівних фінансових проєктів («скам-проєкти»*) Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку за останній квартал 2020 року було виявлено понад 40 проєктів, які пропонують фінансові послуги громадянам з метою подальшого незаконного заволодіння коштами.

Перелік проєктів наведено на офіційному вебсайті Комісії в розділі «Захист прав інвесторів» за посиланням. Наразі загальна кількість таких проєктів складає близько 60.

Цей перелік включає проєкти, які нібито працюють на ринку Форекс або з іншими фінансовими активами, а також проєкти, які вводять в оману громадян під виглядом співпраці з міжнародними фінансовими інвестиційними компаніями. В переліку також - проєкти, які діють за вже знайомим українцям механізмом надання надвеликого відсотку кешбеку під виглядом подарункових сертифікатів (сумнозвісний B2Bjewelry).   

Такі особи представляються потенційним жертвам як відомі та успішні фінансові компанії, які начебто мають великий досвід у сфері інвестицій та відмінну ділову репутацію з головними офісами в міжнародних фінансових столицях світу.  

Деякі компанії мають або роблять вигляд, що мають реєстрацію та юридичну адресу в містах України. Щодо таких компаній НКЦПФР додатково повідомить правоохоронні органи.

Разом з тим Комісія отримала інформацію від Європейських регуляторів щодо ряду компаній, які прикриваються квазіуспішними компаніями з торгівлі акціями та іншими фінансовими інструментами з метою уникнення відповідальності в тих країнах, де вони пропонують такі послуги, облаштовуючи свої офіси у бізнес-центрах України. Наразі Комісія співпрацює з правоохоронними органами з метою притягнення зазначених осіб до відповідальності.

На думку Комісії – дії даних осіб не лише завдають збитків діловій репутації нашої країни як правової суверенної демократичної держави, але й відлякують потенційних інвесторів.

Враховуючи активність сумнівних фінансових проєктів Комісія разом з законодавцями готує законопроєкт, який містить, зокрема, норми посилення боротьби зі зловживаннями на ринках капіталу та дасть можливість більш ефективно запобігати, упереджувати дії осіб, що завдають шкоду громадянам.  

Вкотре нагадуємо, що з метою захисту громадян – споживачів фінансових послуг НКЦПФР підготувала рекомендації «10 ознак фіктивності інвестиційного проекту».

Будь-яку інформацію щодо шахрайських дій на фінансовому ринку просимо повідомляти до Комісії або на еmail: md@nsssmc.gov.ua.

* До скам-проєктів Комісія відносить інвестиції в квазі ринок Форекс та проєкти, які пропонують послуги з інвестування, але мають на меті лише незаконне заволодіння коштами інвесторів.

 

WECAUTO

https://wecauto.com/

Autoline Invest Group

https://autoline.group/

QubitTech

https://www.qubittech.ai/

Ronex

https://ronex.io/

LIBRA CAPITAL

https://libra-capital.io/

NordFX

https://nordfx.com/

UNITED TRADERS

https://unitedtraders.com/

PocketOption

https://pocketoption.com/

FiNMAX

https://finmaxbo.com/

binarium

https://binarium.com/

eXcentral

https://excentral-int.com/

Milton Markets

https://miltonmarkets.com/

Trade margin Technologies

https://tmtgroups.com/

Maxwell

https://maxwell.fm/

FRESHFOREX

https://freshfx.org/

New Rich Markets

https://www.newrichmarkets.io/?lang=ru

Vlom

https://ru.vlom.com/

Amerom

https://amerom.de/

UFT Group

https://uftgroup.vip/?lang=ru

MIDAS GOLDSMITH

https://midasgoldsmith.org/

Sincere Systems

https://sincere.systems/ru/

24option

https://www.24option.com/international/ru/

RWB Group

https://rwb-gr.com/

MC QUICK SALE

https://msquicksale.com/

Ctrust

https://ctrust.co/

eSMP

https://e-smp.com/

Avalon Technologies

https://avalon.ltd

Quick E-Tools

https://quicketools.com/

TDI Partners

https://tdipartners.com

VMC Global

https://vmc-global.com

FT-TRADERS

https://ft-traders.com

OM-m

https://o-m-m.net/#/

MRG-SS

https://mrg-ss.com/

CONVENTUS GROUP

http://www.conventusgroup.com

ASO Partners

https://asopartners.com

A-T-em broker

https://a-t-em.com

STADLER INVESMENT GROUP

https://stadler.ua/ru/

STADLER Investment

https://invest.stadler.ua/

MIYA HOLDING

https://miya.holdings/

Atiora

http://atiora.com/ru/

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | скам | шахрай |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.